Gelinlik alışverişine başlamaya hazır olduğunuzda, muhtemelen rüya elbisenizde olmasını istediğiniz detaylar için oldukça ayrıntılı bir liste, hatta insanlara ne istediğinizi anlatmak için kullanacağınız onlarca fotoğraf hazırlamışsınız demektir. Tüm arzularınızın ve hayallerinizin yanı sıra seçeceğiniz gelinliğin üzerinizde güzel durması için vücut tipiniz de son derece önemlidir. Peki vücut tipine göre gelinlik seçimi nasıl yapılır? Vücut tipiniz için en iyi gelinliği nasıl bulabilirsiniz? Gelin hep birlikte bakalım.

Gelinlik denemek güzeldir ama…

Vücut tipine göre gelinlik seçimi yapmanın ve uygun gelinliği bulmanın en iyi yolu kuşkusuz denemektir. Ama gelinlik dükkanlarının çoğunda çok uzun süre bulunmanız pratik değildir. Ayrıca gelinlik denemek son derece yorucu olabilir. Bu nedenle gelinlikleri denemek için bolca zaman olsa da yorgunluk nedeniyle seçiminize yeterince enerji ayıramayabilirsiniz. O yüzden soyunma kabinine girmeden önce seçeneklerinizi daraltmanız, çok daha hoş, rahat bir alışveriş deneyimi yaşamanızı sağlar.

Alışverişe çıkmadan önce internette gelinliklere göz atmak iyi bir seçenektir. Ama mevcut olan birçok stil arasından size uygun bir gelinliğe karar vermek çok zor olabilir. Bu noktada vücut tipinize uygun gelinlik stilini belirlemek seçeneklerinizi daraltmanıza ve içinde harika görüneceğiniz elbiseyi bulmanıza yardımcı olacaktır.


Doğru Gelinliği Seçmek İçin Vücut Tipinizi Bulun

Seçeneklerinizi sınırlandırmanın kolay bir yolu, bedeninizde vurgulamak istediğiniz yanları öne çıkaracak ve saklamak istediğiniz yanları gizleyecek bir gelinlik seçmektir. Vücut tipine göre gelinlik seçimi yapmak için ilk aşamada bedeninizin yapısını bulmanız gerekir. Öncelikle kum saati vücut tipi, elma vücut tipi, armut vücut tipi, çilek vücut tipi ve dikdörtgen (muz) vücut tipi arasından hangi vücut tipinin sizin bedeninizi en iyi yansıttığını bulun. Vücudunuz bir kategoriye tam olarak uymuyor olabilir. Ama kendi vücudunuza en yakın olan tipi seçmeniz işleri büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

Kum Saati Vücutlarda Kıvrımları Göstermek İçin Gelinlikler

Vücudunuzdaki kıvrımları ön plana çıkaran bir gelinlik giymek istiyorsanız belinize ve kalçalarınıza tam olarak oturan bir gelinlik seçmeyi düşünebilirsiniz. Özellikle vücut yapınız kum saati figüründeyse ve seksi hissetmek istiyorsanız kıvrımlarınızı ön plana çıkarmak sizin için harika bir seçim olabilir. Daha keskin bir görünüm elde etmenizi sağlayabilecek bazı gelinlik modelleri arasında balık kesim gelinlikler, düz dar kesim gelinlikler bulunur.


Elma Tipi Vücutlar İçin Gelinlik Seçimi

Eğer vücudunuz elma şeklindeyse ve karın bölgenizi saklamak istiyorsanız belinizin en dar kısmında daralan ve karnınızın, kalçalarınızın üzerinde bollaşan gelinlikler seçmeyi düşünebilirsiniz. Karın bölgenizin daha büyük görünmesine sebep olabileceği için bel çevresinde pilileri olan herhangi bir gelinlik tipinden kaçının. Elma vücutlu olanlar için en iyi seçenekler A kesim gelinlikler ve prenses kesim gelinliklerdir.

Eğer bedeniniz elma şeklindeyse dar kesim gelinliklerden ve balık kesim gelinliklerden uzak durmayı tercih edebilirsiniz. Özellikle belde ve kalçalarda darlaşan bu stiller bedendeki her eğriyi öne çıkarırlar. Bu nedenle beliniz bu tarz bir elbiseyle olduğundan daha büyük görünebilir.


Armut Tipi Vücutlarda Büyük Kalçalar İçin Gelinlik Seçimi

Eğer armut tipi bir vücuda sahipseniz yani kilonuzun büyük bir kısmını kalçalarınızda ve baldırlarınızda taşıyorsanız ve vücudunuzun bu kısmını gizleme ihtiyacı duyuyorsanız sizin için en uygun gelinlikler A kesim gelinlikler olabilir. Aynı zamanda asimetrik kesimli gelinlikler de armut tipi vücutlar için son derece kullanışlıdır. Bu tarz elbiseler dikkati dolgun kalça bölgesinden uzağa çekmek için başka bir harika seçenektir. Gelinliğin eteğinin bir tarafında dökümlü kumaş ya da başka bir ayrıntılara sahip olması vücut tipiniz için uygun olabilir.


Dikdörtgen Vücutlar İçin Yeni Kıvrımlar Oluşturan Gelinlikler

Eğer minyonsanız ve düz bir vücut yapınız varsa bel detayları olan ve belden aşağısı hareketli olan gelinlikler tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Bu tür elbiseler bedeninizde olmayan kıvrımları kapatarak, vücudunuzu kıvrımlı göstermenize yardımcı olabilir. Özellikle prenses kesim gelinlikler ve A kesim gelinlikler düz vücut tipleri için son derece uygundur.

Gelinliğiniz gibi düğün davetiyeniz de özel olsun. Davetino ile düğün davetiyesi oluşturmak çok kolay!