Düğün hazırlıkları yapan çiftlerin nikah tarihini arzu ettikleri döneme denk getirme çabaları vardır. Ancak nikah memurlarının yoğun olması ya da o gün hiçbir boşluğun bulunmaması nedeniyle pek çok insan için nikah büyük bir hayal kırıklığına dönüşebilir. Ancak bu konuda endişe etmek yerine daha kaliteli bir seçenek olan tiyatral nikahtan faydalanmanızı öneriyoruz. Peki, nedir bu tiyatral nikah?

Temsili nikah olarak da kabul edebileceğiniz bu nikah çeşidi sayesinde resmi nikahınızın başka bir tarihte olması sizin için bir olumsuzluğa neden olmayacak. Bu da aslında düğün günü ‘Evet’ dememek adına oldukça özel bir seçenek olacak. Tiyatral nikahın, diğer adıyla teatral nikahın, resmi manada bir geçerliliği olmasa da çiftlerin bu konuda eksik kalmamalarını sağlar.


Tiyatral Nikah Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Düğün yapmak, düğün davetiyesi bastırmak ve yakınlarınızla birlikte eğlenmek! Hepsi bir düğünün en önemli parçalarından bir tanesidir. Ancak nikah bu konuda en çok dikkat çeken detaydır. Eğer sevdiklerinizle birlikte yaşayacağınız heyecanı nikahla taçlandıramıyorsanız bu sefer tiyatral nikahın avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Temsili bir nikah memuru ile gerçekleştireceğiniz bu aktivite sayesinde birbirinden özel seçenekler sunacak! Aşağıda hangi durumlarda tiyatral nikaha başvurabileceğinizi inceleyebilirsiniz.

  • Aile yakınlarınız farklı bir şehirde yaşıyor ve nikaha gelemiyorsa,
  • Nikah ile düğün gününü denk getirme konusunda sorun yaşıyorsanız,
  • Nikah töreni ile alakalı ‘Hayır’ diyerek sevdiklerinizi şaşırtmak için,
  • Nikah tazelemek için bu ayrıcalıklardan faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Tiyatral Nikah Uygulaması Nasıl Gerçekleşiyor?

Tiyatral nikah uygulamaları ile birlikte birbirinden değerli anlara kapı aralamak sizin için mümkün. Bu heyecanı yaşamak için tiyatral nikah hizmeti veren bir organizasyon şirketine başvurmalısınız. Organizasyon şirketi sizden gelen talepleri kaliteli bir şekilde algılayarak daha başarılı bir çözüm üretme noktasında size seçenekler sunar.

Tiyatral nikah ile alakalı özel talepleriniz varsa bu talepleri karşılamak adına gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmaların sizin bütçeniz ve ihtiyaçlarınıza uygun olması en çok arzu edilen konulardan bir tanesidir. Bu nedenle de tiyatral nikah ile alakalı birbirinden önemli çözümler sunulacağını bilmeniz iyi olur.


Tiyatral Nikaha Nasıl Başvurabilirsiniz?

Tiyatral nikaha başvurmak ve kaliteli hizmet almak için belli başlı detaylar vardır. Bu detayların başında gelen konu resmi nikahınızın kıyılmış olmasıdır. Eğer nikahınız kıyılmışsa ilgili evrakı ibraz ederek bu nikah çeşidinden faydalanmanız mümkün olacaktır. Henüz resmi nikahı kıyılmamış olan çiftlerin böylesi bir konuda başvurusu kabul görmeyecektir.

Tabii diğer bir alternatif de bir arkadaşınızdan nikah memuru rolü üstlenmesini rica etmektedir. Bu alternatif daha uygun fiyatlı bir seçenek olup, arkadaş çevreniz içerisinde de mutlu ve komik bir anı olarak akıllarda yer edebilir.