Düğün fotoğrafı için mekân seçimi en az gelinlik ve düğün mekânı seçimi kadar önemli. Çünkü yıllar sonra bile düğününüzden hatıra kalacak olan şey düğün fotoğraflarınız. İzmir düğün fotoğraf çekimi yaptırmak isteyen için zengin seçenekler sunuyor. Bu yazımızda İzmir’de fotoğraf çekiminize adres olabilecek yerleri sıraladık.

1. Alaçatı

İzmir’in incisi olarak adlandırılan Alaçatı evlerinin kapıları, renkli pencereleri, otelleri ve sokaklarıyla çekim için çok fazla alternatif sunuyor. Renkli eski evleri ve Arnavut kaldırımlı sokakları çiftlerin çekim mekânı olarak Alaçatı’yı tercih etmelerinin sebeplerinden. Yöreye ait konsept ve dekorasyon düğün fotoğrafları için benzersiz bir fon oluşturuyor. Özellikle mavi ve beyaz tonları seven gelin ve damat adayları için Alaçatı fotoğraf çekiminde sıklıkla tercih ediliyor. Rengarenk çiçekler ve yel değirmenleri adeta bir açık hava stüdyosunu andırıyor.

2. Şirince

Şirince sevimli sokakları, kırmızı kiremitli çatıları olan evleri ile İzmir’in fotoğraf çekimi için tercih edilen yerlerinden biri. Dar ve tarihi sokaklar, tarihi inşalar nostaljik fotoğraflar çekilmek isteyen çiftlere eşsiz kareler yakalama fırsatı sunuyor. Otantik ve organik yapısı ile Selçuk ilçesi sınırları içinde yer alan bu köyü fotoğraf çekim mekânı olarak tercih edeceklere fotoğraflarda istenilen canlı rengin yakalanabilmesi için çekimi günün erken saatlerinde yapmalarını öneririz.

3. Kordon

İzmir denince akla gelen ilk yerlerden biri olan Kordon’a gittiğinizde çok sayıda gelin ve damadın fotoğraf çekildiğini görebilirsiniz. Bir yanı yeşillik diğer yanı deniz olan Kordon özellikle gün batımında fotoğraf çekimi için eşsiz manzaralar sergiliyor. Şehir merkezinde yer alması nedeniyle oldukça tercih edilen bu mekân deniz manzarası ile fotoğraf albümünüzün en beğeneceğiniz pozlarının çekileceği yer. Günün her vakti canlı olan Kordon’un ardından ara sokaklara da girerek fotoğraf çekiminizi tamamlayabilirsiniz.

4. Tarihi Asansör

Tarihi asansör 1907 yılında aralarında 58 metrelik olan iki mahalle arasındaki mesafeyi kısaltmak için yapılmış ancak şimdilerde seyir terası olarak kullanılan bir mekân. Konak’ta bulunan Tarihi asansör gelin ve damat adaylarına düğün fotoğrafları için metrelerce yükseklikte renkli pozlar çekilme imkânı tanıyor. Düğün fotoğraf çekimi için sıklıkla tercih edilen mekanlardan biri olan tarihi asansörde çekim yapmayı planlayan çiftler için çekim saati olarak gün batımını tercih etmelerini tavsiye ederiz.

5. Bostanlı

Karşıyaka’da bulunan ve uzun sahiliyle bilinen Bostanlı İzmir’de fotoğraf çekimi dendiğinde akla ilk gelen mekanlardan biri. Bostanlı’nın denizi, kumu ve güneşi düğün albümünüz için unutulmaz fotoğraflar yakalamanızı sağlar. Geniş sahilinde deniz kenarı fotoğraflarının yanı sıra ters ışık kullanılarak çekilen gün batımı fotoğrafları en popüler gelin damat pozlarının arasında yer alıyor. Günbatımı İskelesine sahip olması düğün fotoğrafı çektirmek isteyen gelin ve damatların Bostanlı’yı tercih etme sebeplerinden bir tanesi.