Fotoğraflar düğün gününüzden elinizde kalacak olan en kıymetli hatıralar. İstanbul’da düğün fotoğraf çekimi yapacak olanlar sayısız seçenek ve avantajlara sahip. Tarihi yapılardan doğal güzelliklere unutulmaz karelerin yakalanacağı arka planlar İstanbul’da çokça mevcut. Sizler için İstanbul’da düğün fotoğrafı çekimi için en uygun yerleri ve mekanları listeledik.

Emirgan Korusu

Sarıyer ilçesinde, Emirgan ve İstinye semtlerinin arasında yer alan Emirgan korusu İstanbul’da fotoğraf çekimi dendiğinde akla ilk gelen yerlerden. İçerisindeki Pembe Köşk, Sarı Köşk, Beyaz Köşk fotoğraf çekimlerinize nostaljik bir hava katmanızı sağlıyor. Koru içindeki göletler, ağaçlar, çiçekler ve korunun boğaz manzarası dört mevsim boyunca eşsiz karelerin yakalanmasına imkân tanıyor. Peyzaj düzenlemeleriyle daha da çekici hale gelen mekân özellikle lale mevsiminde göz alıcı bir arka plan oluşturuyor. Emirgan korusunda fotoğraf çekimi yapabilmeniz için otopark ücretini ödemeniz yeterli, çekim için ekstra ücret talep edilmiyor.

Rahmi Koç Müzesi

Haliç kenarında bulunan Rahmi Koç Müzesi düğün fotoğrafı çekimi için çiftlerin tercih ettiği gözde mekanlardan. Vapurlar, tramvaylar, lokomotif, uçaklar, çift katlı otobüsler gibi birbirinden farklı eserlerin sergilendiği müze vintage fotoğraflar için benzersiz kareler sunuyor. Nostaljik fotoğraf karelerinin yakalanabileceği müzede gezmek ve çekim yapmak çiftler açısından çok keyifli bulunuyor. Birçok tarihi eseri barındıran bu müzede fotoğraf çekimi yapabilmek için önceden izin almalı ve gereken ödemeyi yapmalısınız.

Hidiv Kasrı

Beykoz’un en güzel lokasyonlarından birinde yer alan Hidiv Kasrı’nda hem iç mekân hem dış mekân fotoğraf çekimi yapmak mümkün. Yüz yıllık tarihi bu mekân deniz manzarası ve tarihi dokusuyla gelin ve damat adaylarını büyüleyen fotoğrafların çekim yapılmasına imkân sağlıyor. Estetik açıdan mükemmel karelerin yakalanabileceği kasırda fotoğraf çekimi yapabilmeniz için öncesinde randevu almalı ve fotoğrafı çekim ücretini ödemelisiniz.

Ağaç maziyi istikbale bağlar, size sabrı öğretir, beraber yaşamanın, birbirine faydalı olmanın zevkini verir.

Marcel Proust

Fenerbahçe Parkı

Kadıköy’de yer alan Fenerbahçe Parkı deniz kenarında oluşu, çiçekleri ve ağaçları ile doğa ile iç içe kareler yakalayabileceğiniz düğün fotoğraf çekimi için eşsiz bir mekân. Rengarenk çiçeklerin açtığı bahar ve yaz aylarında, bembeyaz örtüyle kaplayan kış aylarında ve altın sarısı yaprakların etrafı sardığı sonbahar aylarında park, gelin ve damat adaylarına eşsiz arka plan seçenekleri sunuyor. Fotoğraf çekimi için ücret gerektirmeyen bu parkta çekim yapabilmek için daha az kalabalık olan hafta içi günlerini tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Kuzguncuk

Doğal dokusunu yitirmemiş semtlerden biri olan Kuzguncuk, Üsküdar sahil hattında yer alıyor. Rengarenk sokakları, Arnavut kaldırımlı sokakları, yüksek yokuşları, eski evleri ve kapıları Kuzguncuk’u çiftler için gözde fotoğraf çekim mekanlarından biri haline getiriyor. Fotoğraf çekimi için Kuzguncuk’u tercih edecekseniz beğendiğiniz ve önünde fotoğraf çekilmek istediğiniz evlerin sahiplerinden izin istemeyi lütfen ihmal etmeyin.