Hayatımızın en mutlu günlerinden biri için hazırlanırken dışarıdan görünen detaylara ne kadar önem veriyoruz öyle değil mi? Gelinliğimiz, damatlık, gelin çiçeği, davetiyeler, saçımız… Tüm bunlara verdiğiniz önem kadar hiç kimse tarafından görünmeyecek iç çamaşırlarınıza da önem vermeniz gerektiğini söylesek bize ne dersiniz?

İlk bakışta kulağa biraz saçma geliyor kabul edelim ama gelinliğinizin içine giyeceğiniz iç çamaşırını seçerken dikkat etmeniz gerekiyor. Peki gelinlik içine iç çamaşırı seçmek neden bu kadar önemli hiç düşündünüz mü?


Gelinliğin İçine Giyeceğiniz İç Çamaşırını Seçmek

Gelinliğinizin içinde havalı görünmenizin ve gün boyu rahat hareket etmenizin gelinliğin altına ne giydiğinize bağlı olduğunu söylersek abartmış olmayız herhalde. Güzel bir gelinlik seçtikten sonra bu seçimi iç çamaşırlarınızla desteklemeniz son derece önemlidir.

Gün içinde giydiğiniz iç çamaşırları o kadar büyük önem arz etmez. Ama tüm gözlerin üzerinizde olduğu ve sürekli hareket etmek zorunda kalacağınız bir akşamda giyeceğiniz iç çamaşırının gelinliğinizin altından gözükmesini ya da kıyafetinizin bütünlüğünü bozmasını istemezsiniz öyle değil mi? Tüm bunları düşünmemek için gelinlik içine iç çamaşırı seçmek konusunda dikkatli davranmanız oldukça önemlidir.


Gelinlik İçine İç Çamaşırı Seçerken Hangi Renklere Öncelik Vermeliyim?

Gelinlik içine iç çamaşırı seçmek yalnızca gelinliğin kesimi ile ilgili değildir. Aynı zamanda gelinliğinizin rengi ile de doğrudan ilintili bir seçimdir. Gelinliğinizin içine giyeceğiniz iç çamaşırını ya da korseyi seçerken bu renklerin dışarıdan görünmediğine emin olmanız gerekir. Çoğunlukla beyaz iç çamaşırları ve krem tonlarındaki iç çamaşırları tercih edilir. Ancak elbette bu seçimi yaparken en önemli olan şey gelinliğinizin rengidir.

İç çamaşırınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer şey de dokusudur. Dantelli ve işlemeli kumaşlar yerine mümkün olduğunca az detaya sahip düz iç çamaşırlarını ve dar gelinliklerde çizgileri belli olmayacak dikişsiz alt iç çamaşırlarını tercih etmeye çalışın.


Rahat İç Çamaşırlarına Öncelik Verin

Böylesine önemli bir günün sonunda seksi görünmek istiyor olabilirsiniz ama bundan daha önemli olan şey rahat olmanızdır. O yüzden üzerinizden kaymayan, bedeninize tam oturan ve rahat hareket etmenize yarımcı olacak bir iç çamaşırı seçmeniz son derece önemlidir.


Sırtı Açık Gelinlikler İçin İç Çamaşırı Seçimi

Gelinliğinizin sırtı açıksa sırt kısmından görünmeyecek bir sütyen seçmeniz gerekir. Sırtı açık bir gelinlik söz konusu olduğunda, askısız, yapışkan bir sütyen şarttır. Silikon sütyenler sayesinde sırt kısmınız açık kalırken doğal bir görünüm elde edebilir ve düğün boyunca rahat hareket edebilirsiniz.


Straplez Gelinlikler İçin Sütyen Seçimi

Straplez bir gelinlik giyecekseniz klasik straplez bir sütyen işinizi büyük ölçüde görecektir. Bununla birlikte bel kısmında korsesi de olan straplez atlet tarzı bir iç çamaşırı da tercih edebilirsiniz. Bu tarz bir iç çamaşırı özellikle dar bir gelinlik giyiyorsanız bel bölgenizdeki kıvrımları daha iyi vurgulamanıza yardımcı olacaktır.


Balık Kesim Ve Dar Gelinlikler İçin Basen Toplayıcılar

Balık kesim gelinlikler ve dar gelinlikler bedeninizi ortaya çıkarmak için mükemmel tercihlerdir. Ancak aynı zamanda dikkati büyük ölçüde karnınıza ve kalçalarınıza çekerler. Eğer ihtiyaç duyuyorsanız diz boyundaki basen, karın ve popo toplayıcı taytlar ve korseler sayesinde bu alanları toparlayabilir; gelinliğin altında daha iyi görünmelerini sağlayabilirsiniz.


Gelinlik İçine İç Çamaşırı Seçmek İçin Dikkate Almanız Gereken Son Bir Şey Daha

Gelinliğinizin içine seçeceğiniz doğru iç çamaşırı bedeninizde toparlanmaya ihtiyaç duyan bölgeleri toparlayabileceği gibi aynı zamanda büyümesini istediğiniz yerleri büyütüp küçülmesini istediğiniz yerleri küçük gösterebilir. Özellikle dar gelinliklerde popo büyüten veya küçülten iç çamaşırları ya da küçük göğüsleri daha büyük veya büyük göğüsleri daha küçük göstermeye yardımcı olan sütyen tipleri mevcuttur. Gelinliğinizin içinde nasıl görünmek istiyorsanız o görünüme kavuşmak için bu tamamlayıcı unsurlardan yardım almayı düşünebilirsiniz.