Düğün telaşı sona erdiğinde, birçok çift yeni yaşamlarını balayında kutlamak için sabırsızlanır. Gerçekten de onca koşturmadan sonra balayı derinlemesine bir dinlenme ve taptaze bir başlangıç için son derece önemlidir. Bu yazıda kültür odaklı şehirlerden rahatlatıcı tropik plajlara kadar, yeni evli çiftler için en güzel balayı destinasyonlarını derledik. İster yurt içinde ister yurt dışında olsun, sizin için en keyifli balayı yerini bulmak için yazıyı okumaya devam edin.

1. St Lucia, Karayipler

Dünyanın en güzel balayı destinasyonlarından biri olarak kabul edilen Karayipler’de lüks bir balayına çıkmak isterseniz, St. Lucia tam size göre. Butik kumsallarla dolu beyaz kum plajları ve yemyeşil dağları ile büyüleyici bir cennette balayı yapmayı kim istemez? Üstelik burada Sulphur Springs Parkı ve Diamond Falls Botanik Bahçeleri gibi doğal cazibe merkezlerini de görebilirsiniz. Çiçeği burnunda bir çift olarak jeotermal havuzlarda dinlenebilir, uçsuz bucaksız sahillerde yürüyüşe çıkabilir, çamur banyolarında birlikte rahatlayabilirsiniz.

2. Santorini, Yunanistan

Parlak gün batımları, zengin Yunan mutfağı ve romantik otelleri ile tanınan Santorini, adeta yeni evliler için özel olarak dizayn edilmiş bir balayı merkezidir. Keyifle gezebileceğiniz Antik Akrotiri ve Antik Thira harabelerinin yanı sıra kırmızı ve siyah kum plajlarda dinlenebilir, şarap seviyorsanız şarap imalathanelerinde tadım turlarına katılabilir ve denizi seviyorsanız tekne turlarında gün batımını izleyebilirsiniz. Kısacası Santorini, her ilgi alanı için son derece uygun bir balayı tatili sunar.

3. Bali, Endonezya

Yükselen volkanları ve muazzam güzellikteki tapınakları ile Bali, yeni evli çiftlere balayı tatilleri için unutulmaz bir ortam sağlar. Bali’nin plajlarında denizin tadını çıkarabilir; biraz maceraya hazır olduğunuzda, vahşi yaşam rehabilitasyon merkezlerinde filleri ziyaret edebilirsiniz. Her şeyin düşünüldüğü lüks otellerden ortalama bütçeyle konaklayabileceğiniz son derece kaliteli otellere kadar her seçeneğin mevcut olduğu Bali’de bütçenize uygun balayı paketleri bulabilirsiniz.

4. Puket, Tayland

Beyaz kum plajları, benzer diğer bölgelere göre daha düşük fiyatları ve kültürel alanların bolluğu ile Puket, macera ve rahatlama arayan balayı çiftleri için mükemmel bir balayı destinasyondur. Eğer balayınızı Puket’te geçirmeye karar verirseniz aromaterapi masajlarından geleneksel Tay masajlarına kadar geniş bir yelpazede sunulan masaj paketlerinden faydalanmayı ve en azından bir öğleden sonrayı sadece rahatlamaya ayırmayı unutmayın.

5. Ölüdeniz, Türkiye

Genel olarak Turkuaz sahili ile bilinen Ölüdeniz, Fethiye’nin nefes kesici doğal güzelliğe sahip yerlerinden biridir. Dünyanın en güzel balayı destinasyonları arasında kendine yer edinmiş ve kristal berraklığında sular, çam kaplı vadiler ve dağlarla çevrili Ölüdeniz’de egzotik bir balayı geçirebilirsiniz. Mavi Lagün’ü görmek için yamaç paraşütü yapabilir, kristal sularda sualtı mağaralarını ve batık kalıntıları keşfedebilir, Yunan adalarına günübirlik ziyaretler gerçekleştirebilirsiniz.

6. Kapadokya, Türkiye

Kapadokya, etkileyici vadileri ve eşsiz kaya oluşumları sayesinde Türkiye'nin en görkemli balayı yerlerinden biri olarak göze çarpar. Balayı için Türkiye'de ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri olan Kapadokya’da yeni bir güne bir balon turuyla başlamanın eşsiz zarafetini tadabilir, vadiler arasında unutulmaz bir yürüyüşe çıkabilir, eski taş konaklarda konaklamanın farklı hissini yaşayabilirsiniz.

7. Maldivler

En sık tercih edilen dünyanın en güzel balayı destinasyonlarından bir diğeri de Maldiv Adalarıdır. Maldivler, Hint Okyanusu'ndaki 26 mercan adasından oluşur. Bu da sonsuz kum plajları, kilometrelerce uzanan turkuaz sular, rengarenk resifler anlamına gelir. Hangi Maldiv Adasını seçerseniz seçin lüks spa bakımları, sualtı maceraları ve sadece rahatlamayla dolu masalsı bir balayı tatilinin sizi beklediğinden emin olabilirsiniz.