Sevdiğinizin gözlerinin içine bakarak o büyülü kelimeleri söylediniz. Heyecanlı bir “Evet!” ile yolculuğunuz başlamış oldu! Evliliğe giden yolda düğün planlamaya dair bilmeniz gereken her şeyi sizin için listeledik. Düğün hazırlıkları, midenizde kelebeklerin uçuştuğu bu dönemde planlamanız gereken şeyleri içerir. Gelinlikten mekan seçimine, düğün davetiyesinden balayı oteline dek ilgilenmeniz gereken pek çok detay mevcuttur. Gelin, hazırladığımız düğün planlama listesi ile neler yapmanız gerektiğini sizinle paylaşalım.

Düğüne 1 Yıl Kala Yapılması Gerekenler

Düğün hazırlıkları içerisinde karar vermeniz gereken ilk madde düğün bütçenizdir. Geri kalan pek çok detay, bütçenize göre şekillenir. Müstakbel eşinizle konuşarak bütçe planlaması yapmak ve ardından düğün konseptinize dair araştırmalara başlamak faydalı olacaktır.

Düğüne 11 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün tarihine karar vermenin tam sırası! Özellikle istediğiniz bir ay veya gün varsa elinizi çabuk tutmalısınız. Düğün tarihini bir an önce belirlemek, hem mekan seçiminde hem de ev alışverişlerinde çok işinize yarar.

Düğüne 10 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün temanızı belirlediniz. Sıra geldi hayalinizdeki mekanı bulmaya! Eğer yaz düğünü düşünüyor ve düğününüzü hafta sonunda yapmayı planlıyorsanız hiç vakit kaybetmeden bir düğün mekanında karar kılmalısınız.

Düğüne 10 ay kalmışken balayına hazırlık sürecine de başlamanız gerekir. Özellikle balayında yurt dışına gitmeyi tercih ediyorsanız, pasaport ve vize işlemleri için başvuruda bulunmanız doğru olur. Üstelik, yurt dışı otellerinin cazip erken rezervasyon imkanlarına da göz atabilirsiniz!

Gelinlik seçmek her kadının rüyalarını süsler. Nasıl bir gelinlik istediğinizden eminseniz, çok şanslısınız! Gelinlik diktirmeyi tercih ediyorsanız araştırmalarınıza hız verin.

Düğüne 9 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğün organizasyon firmaları ile çalışmayı planlıyorsanız artık bir karara varmanızın zamanı geldi. Düğün firmaları organizasyonun her aşamasında size yol gösterir. Dekorasyondan süslemelere pek çok seçenek sunarak işinizi kolaylaştıran iyi bir düğün organizasyonu firması bulmak için fiyat teklifleri almaya başlayın.

Düğün davetiyesi için seçenekleri değerlendirmeden karar vermeyin! Davetino dijital davetiye kavramını gururla sunar. Online olarak hazırlanan ve basılı davetiyelerin yapamadığı Lütfen Cevap Veriniz hizmetini pratik bir şekilde sunan dugunlcv.com sayesinde bütçenizi zorlamayan ve çevreye duyarlı davetiyelere sahip olabilirsiniz. Üstelik sitemizde belirlediğiniz düğün konseptine uygun pek çok davetiye tasarımı da mevcut!

Yeni evinizi bulup yavaş yavaş eşyalarınızı satın almanın da zamanı geldi. Ev düzenlemelerini son ana bırakıp yeni hayatınıza aceleye getirilmiş bir yuvada başlamak istemeyeceğinize eminiz!

Düğüne 8 ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğününüz yemekli olacaksa menüye karar vermeniz gerek. Balayı oteline rezervasyon yaptırmayı da unutmayın!

Düğüne 7 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğünde takılacak takılarınız hazır mı? Eğer henüz alyanslarınızı almadıysanız kuyumcuları gezmeye başlayın! Düğününüze şehir dışından katılacak misafirlerin konaklayacağı otelleri de araştırmak gerekebilir.

Düğüne 6 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Kına gecesi mi bekarlığa veda partisi mi? Tarafınızı seçin ve organizasyon planlamalarına başlayın! Aynı zamanda gelin ayakkabısı, gelin saçı ve makyajı hakkında araştırma yapın.

Hepsi bu mu? Elbette hayır! Belediyeye gidip nikah zamanını kesinleştirmek ve fotoğrafçıların örnek işlerine göz atmak faydalı olacaktır.

Düğüne 5 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Düğününüzde hangi tarz müzik çalsın? Canlı müzik grubunu ayarlamak için kolları sıvayın! Kına gecesine hazırlanmadan önce nedimeleriniz ile konuşup size yardımcı olacak grubu belirleyin. Balayınız için yurtdışına gidecekseniz pasaport ve vize işlemlerini başlatmayı unutmayın.

Düğüne 4 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Hem nikah şekerlerini hem de nikah şahitlerini seçmeniz için ideal bir zaman! Nikah elbisenizi seçmeyi de unutmayacağından eminiz. Düğün makyajınızı kendini yapmayacaksanız makyaj sanatçılarının portfolyolarını incelemeye başlayabilirsiniz. Gelinliğine uygun saç modelini yapacak kuaförünüz size bu konuda yardımcı olabilir!

Düğüne 3 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Hayalinizdeki düğün buketini seçmek için gecikmeyin! Düğün pastası tadımını sonlandırarak son kararınızı bildirin. Bildirmek demişken, kesinleşen tarihleri iş yerinizle paylaşmayı unutmayın.

Fotoğrafçınızla konuşarak Save The Date çekimlerini gerçekleştirin. Sosyal medya üzerinde “Biz evleniyoruz” ve “Tarihleri Kaydedin” gönderileri yaparak mutluluğunuzu paylaşın.

Düğüne 2 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Online davetiye hizmeti sunan dugunlcv.com sayesinde davetiyelerin baskısı hakkında endişelenmenize gerek yok! Davetli listenizin kontrolü birkaç tık ile ellerinizin altında. Davetino ile davetiyeler en pratik şekilde sahiplerini bulacak ve kimlerin katılım gösterip gösteremeyeceği konusunda sizi bilgi sahibi yapacak!

Damatlık hazır mı? İlgilenecek pek çok detay olsa da bunun arada kaynamasını istemezsiniz! Aynı şekilde nikah şekeri, düğün mönüsü, müzik listesi ve gelin ayakkabıları da dahil olmak üzere ihtiyacınız olan tüm aksesuarlar artık hazır olmalı.

Düğüne 1 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Cilt ve saç bakımları tamamlansın, gelin arabası süsleri planlansın! Oturma düzenine son şeklini vermek için Davetino tarafından verilen LCV hizmetinden yararlanmayı unutmayın!

Düğün Günü Ne Yapılmalı?

Önce güzel bir kahvaltı, ardından sakin ama planlı bir şekilde düğüne hazırlanış… Kuaförden makyaja her detayı özenle planladınız. Hiçbir şeyin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Bugün sizin en mutlu gününüz!