Mutlu beraberliğinizi taçlandırmak istediğiniz en özel günü planlıyorsunuz. Bu listeyi hazırlayarak düğün gününüzün sizin için daha sorunsuz geçmesini sağlamak istedik. İşte bilmeniz gereken 5 ipucu.

1. Gelin saçı ve makyajı için yeterli zamanı ayırın

Fotoğraf çekiminin ve ardından da düğünün gerçekleşebilmesi gelinin kuaförden saçı ve makyajı tam bir şekilde vaktinde çıkmasına bağlıdır. Normal zamanlarda kuaförde geçirdiğiniz zamanı baz alarak düğün günü saç ve makyaja ayıracağınız zamanı hesaplamak sizi yanıltabilir. Gelin makyajının daha detaylı olduğunu, bazı rötuşlar gerektirdiğini ve gelinlikle hareketlerinizin daha kısıtlı olacağını da hesaba katarak kuaförünüze danışın ve doğru zamanlamayı yapın.


2. Düğün mekânında konukları karşılayacak biri kapıda olsun

Düğününüze yüzlerce insan davet ettiniz ve hepsinin gelmesini umuyorsunuz. Saatler süren bir düğüne davetiyede yazılan ilk dakikadan düğünün bittiği son ana kadar davetli gelir. Ancak o kadar insanı ne sizin ne de düğün telaşı içinde olan ebeveynlerinizin tek başına karşılama ihtimali yok. Bu yüzden arkadaşlarınızı, akrabalarınızı tanıyan bir yakınınız düğün mekanının girişinde konukları karşılamalı, güler yüz göstererek onları oturacakları yerlere yönlendirmelidir.


3. Yanınızda güvenilir ve atik bir arkadaşınız olsun

Gelin ve damat düğün günlerinin kusursuz geçmesini ister ve bunun için pek çok şey planlar. Ancak düğün gününün stresi ve telaşı bazı şeyleri unutturur. Birdenbire aynı anda yapılması gereken işler ortaya çıkar. İşte bu işlerin hepsinin tamamlanması ancak eli çabuk ve kriz yönetiminde başarılı bir arkadaşla mümkündür. Cüzdanınızı, telefonunuzu emanet edebileceğiniz, gelinlikle hareket etmenize yardımcı olacak, birilerini arabayla bir yerlerden alacak ve daha birçok hayati görevi yerine getirecek bir arkadaş düğün günü hem damat hem gelin için olmazsa olmazdır.


4. Düğün günü düzensiz beslenmeyin

Muhtemelen gece geç uyumuş sabah erken uyanmış olacağınız için sabah pek bir şey yemek istemiyor olacaksınız. “Birkaç lokma atıştırsam yeter, zaten canım hiç istemiyor” düşüncesi düğün gününüzü mahvedebilir. Stresli de olsanız, karnınızda ağrılar da olsa normal günlerde kahvaltı yaptığınız saatte normal günlerde yediğiniz miktarda yemek yiyin. Bozulan yemek düzeni ve açlık baş ağrısına sebep olabilir, varsa migreninizi tetikleyebilir. Su içmek de vücudun fonksiyonlarını sağlıklı şekilde yerine getirebilmesi için en az yemek kadar önemlidir. Vücudunuzun alışkın olmadığı gıdaları tüketmek de risk oluşturacağı için düğün günü bundan da kaçınmanızı öneririz.


5. Bütün günü topuklu ayakkabılarla geçirmeyin

Topuklu ayakkabı gelinliğinizi kaldırarak daha estetik görünmesini sağlar ve şık görünümüyle gelinliği tamamlar. Ancak pek de konforlu olmayan, ilk kez giydiğiniz için ayağınızın alışkın olmadığı ve muhtemelen yüksek topuklu olan gelin ayakkabısını daha evden çıktığınız ilk saniye giymenize gerek yok. Kuaföre giderken düz, rahat edebileceğiniz bir ayakkabı giyin. Fotoğraf çekiminde ve düğünde topuklu ayakkabıyla olacağınız için bunların dışındaki vakitlerde ayaklarınızı dinlendirmek düğün gününüzde ayak ağrısı yaşamamak açısından önemlidir.