Tüm hayatınız boyunca bu önemli günün hayalini kurdunuz, düğününüzü organize etmek için sayısız saatler hatta günler harcadınız. Hayatta hiçbir şeyin olmadığı gibi düğünün de mükemmeli yoktur. Ne kadar iyi organize olursanız olun birtakım aksaklıklar yaşanması kaçınılmazdır. Önemli olan bu aksaklıkların ufak tefek olması, gününüzü etkilememesidir. Bu yazımızda sizler için düğün günü yaşanması muhtemel sorunları ve bunlarla nasıl başa çıkabileceğinizi anlattık.


1. Düğün gününe sivilce ile uyanmak

Kuaförünüzü ayarladınız, düğünüz için yapılacak olan makyaj tarzını belirlediniz. Fakat düğün sabahı aynaya baktığınızda moral bozucu gerçekle karşılaştınız. İki kaşın ortası, yanak gibi en göze batan yerlerde sivilce çıkması herkesin sinirini bozar ancak bu durum bir gelinin kabusudur. Öncelikle bu sivilcenin zaten stresten dolayı çıktığını aklınızda tutun ve daha fazla gerilmeyin. Yapmanız gereken şey elma sirkesini yeni çıkmış olan sivilcenin üzerine uygulamak ve birkaç saniye beklemek. Doğal tonik etkisi gösteren sirke cildinizi temizlemeye yardımcı olur. Düğün günü bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için düğününüzden bir ay önce yeni cilt bakım yöntemleri ve ürünleri denemeyi bırakabilirsiniz.


2. Fermuarı kapanmayan gelinlik

Aylar öncesinden yapılan provalarla dikilen gelinliğin fermuarı düğün üzeri alınan veya verilen kilolar nedeniyle sorun çıkarma potansiyeline sahiptir. Bu problemin yaşanmasının önüne geçmek için uzun vadede yapmanız gereken şey gerçek bedeninize göre kıyafet seçmek ve gelinliğinizi kaliteli ürünleriyle tanınan saygın mağazalardan satın almaktır. Bunları yapmanıza rağmen düğün günü fermuarınız kapanmıyor mu? Öncelikle sakin olun çünkü zorlamanız fermuarın kırılmasına sebep olabilir. İhtiyacınız olan şey fermuarın dişlerine sürülecek kurşun kalem veya sabundur. Her türlü ihtimale karşı acil durum malzemelerinize dikiş seti de ekleyin.


3. Son dakika iptal eden fotoğrafçı veya kuaför

Düğün fotoğraflarınızı çekmesi veya gelin makyajını yapması için biriyle anlaştınız. Son ana kadar her şey yolunda fakat düğün günü size hizmet veremeyeceklerini söylüyorlar. Fotoğrafların düğün sonrası çekilme şansı olsa da makyajsız bir gelin mümkün değildir. Bu problemin önüne geçmek için düğün öncesi bir profesyonelle anlaşın ve mutlaka sözleşme yapın. Bu sayede düğün tarihinden önce geri adım atmayacaklarının teminatını almış olursunuz. Birlikte çalışacağınız kişiye hastalık veya öngörülemeyen başka bir durumda yedek planının ne olduğunu sormayı unutmayın.


4. Öngörülemeyen hava şartları

Sivilcenizi makyajla kapatabilir, fermuarı sabunla tamir edebilir, kuaförünüzle sözleşme imzalayabilirsiniz ancak yağacak olan yağmur için yapabileceğiniz bir şey ne yazık ki yoktur. Yağmurun yağmasını engelleyemezsiniz ama birtakım önlemler alabilirsiniz. Yapmanız gereken bol bol şemsiyeyi hazır bulundurmaktır. Şemsiye yalnızca kıyafetlerinizi ve saçınızı kuru tutmanızı sağlamakla kalmaz. Eğer doğru seçimlerde bulunursanız düğün fotoğraflarınız için çok güzel bir obje olabilir. Nedimelerin kıyafetleriyle uyumlu olan veya şeffaf şemsiyeler fotoğraflarınızın daha güzel görünmesini sağlar.