Aylarca düğününüzü planladıktan ve stres, yorgunluk dolu düğün gününü de atlattıktan sonra sırada sabırsızlıkla beklediğiniz balayı var. Unutamayacağınız bu özel günleriniz için yapmanızı ve yapmamanızı tavsiye ettiğimiz birtakım şeyler var.

Balayında Neler Yapmalı?

  • Hava durumunu kontrol edin. Genelde balayı yeri seçilirken ilk bakılan şey fiyat olur, diğer detaylar göz ardı edilir. Olağanın dışındaki sıcak, soğuk veya yağmur balayınızı keyifsiz bir hale getirecektir. Hava durumuna bakarak sıcaklığa uygun kıyafet giymeniz, yanınıza şemsiye almamız bu özel günlerinizi daha konforlu geçirmenizi sağlar.
  • Tatil süresi içindeki seyahat süresini makul tutun. Balayınız için hep hayalini kurduğunuz bir yere gidiyor olabilirsiniz. Ancak bu yer yaşadığınız yere çok uzak ve tatil vaktiniz kısıtlıysa vaktinizin çoğu yolda geçebilir, gezmeye ve eğlenmeye vakit bulamayabilirsiniz. Bu durumun önüne geçebilmek için balayı için daha yakın yerler tercih edebilir veya tatil sürenizi daha uzun tutabilirsiniz.
  • Her anı kaydedin. Balayı fotoğraflarınız evinizin duvarını süslemeye en layık fotoğraflar olarak ömür boyu sizinle kalacak. Fotoğraf çekmek için çok özel bir an beklemeyin, bu sizin balayınız ve her bir saniyesi özel. Yediklerinizin tadını, konuşulanları zamanla unutacaksınız ama fotoğraflarınız balayınızın somut hatırası olarak sizinle kalacak.
  • Maceraya atılmaktan çekinmeyin. Bundan sonra hayat telaşı içerisinde balayı kadar kaygısız geçirebileceğiniz günlerin sayısı çok fazla değildir. Zamanınız varken, sevdiğiniz insanla birlikteyken yapabileceğiniz farklı aktivelere katılmaktan, o ana dek deneyimlemediğiniz şeyleri tecrübe etmekten çekinmeyin. Yamaç paraşütünden dalışa geniş bir skalada aktiviteler tercih etmeniz ve yaşamanız için sizi bekliyor.

Balayında Neler Yapmamalı?

  • Düğünden hemen sonra yola çıkmayın. Son misafiriniz düğün mekânından ayrıldığında balayı süreniz başlar. Ancak düğünü takip eden 24 saat içinde yola çıkmanızı tavsiye etmeyiz. Çünkü o anın heyecanıyla fark etmeseniz bile vücudunuz çok yorgun ve bu şekilde araç kullanmamalısınız, yola çıkmamalısınız. Ulaşımı kendiniz sağlamasanız dahi bir araca yetişmenin gerekliliği size ekstra stres yaşatır.
  • Tıbbi gereklilikleri unutmayın. Balayı için yaşadıklarından farklı bir ülkeye gitmek isteyenler o ülkenin aşı gerekliliklerini kontrol etmelidir. Bazı ülkeler topraklarına girenlere birtakım aşıları zorunlu kılar, bazı ülkelere giderken ise tedbir amaçlı olmanız gereken aşılar olabilir.
  • Tüm paranızı harcamayın. Bir kez balayı yaşıyoruz diyerek savurgan davranabilirsiniz ancak harcamalarınızı makul tutmanız yararınıza olacaktır. Yapılan harcamalar balayından sonra karşınıza çıktığınızda üzülmeyeceğiniz miktarda olmalıdır.
  • Mükemmellik arayışında olmayın. Hayatta hiçbir konuda kusursuz bir şey yokken balayında da olmayacaktır. Bu beklentiler sizi üzmekten ve balayından aldığınız zevki azaltmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Balayını bir macera olarak düşünün ve yaşayın. Karşınıza çıkabilecek olumsuzluklar, beklenmedik durumlar sizi yalnızca güldürsün. Eşinizle birlikte, mutlulukla geçirdiğiniz her an balayını mükemmel olarak adlandırmak için yeterlidir.