Düğün gününüz tekrarı yaşanmayacak ve her saniyesini hayatınız boyunca hatırlamak isteyeceğiniz çok özel bir gün. Bu özel günü kalıcı hale getirmenin yolu ise fotoğraflar. Stresli düğün günü bittiğinde elinizde kalan şey düğün fotoğraflarınız olacak. Düğün fotoğraflarını Ankara’da çektirmek isteyenler için en uygun yerleri ve mekanları listeledik.

1. Eymir Gölü

Eymir Gölü Ankara’da düğün fotoğrafı çektirmek için nezih ve tercih edilen bir mekân. Göl çevresindeki bitki örtüsü fotoğraflar için güzel bir arka plan oluşturuyor. Eymir gölü ODTÜ arazisinde bulunduğu için fotoğraf çekimi yapabilmek için fotoğrafı çekilecek çiftin rektörlükten dilekçe ile izin alması gerekiyor. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu temiz mekân fotoğraf çekimi için ideal.

2. Tuz Gölü

Aksaray ve Konya illerinin ortasında yer alan Tuz Gölü muhteşem manzarası ile düğün fotoğrafları için benzersiz bir ortam. Lut Gölü'nden sonra dünyanın ikinci tuzluluk oranına sahip olan Tuz Gölü özellikle gün batımı manzarası ile gelin ve damatlar için düğün günlerinin ölümsüzleştirildiği bir yer. Yansıma fotoğrafları çektirmek isteyen gelin ve damat adayları Tuz Gölü’ne gitmek için yağışlarla birlikte suyun artmaya başladığı Ekim-Kasım ayları veya suların çekilmeye yüz tuttuğu ilkbahar mevsimini tercih etmeli.

3. 50.Yıl Parkı

Göl ve doğa manzarası değil şehir ve gökyüzü manzarasını tercih etmek isteyen çiftlerin gitmesi gereken mekân 50. Yıl Parkı. Park, şehir merkezine yakın mekanlardan yüksekte olmasıyla adeta bir teras görevi görüyor. Birçok çekim merkezine göre sakin olan bu yerde otopark sorunu ve giriş ücreti bulunmuyor. Orman ve çiçekler arasında fotoğraf çekimi yapmak isteyenler 50. Yıl Parkında güzel kareler yakalayabilir.

4. Botanik Park

Hem merkezi konumu hem de doğal ortamı Botanik Parkı düğün fotoğrafları çekimi için ideal bir yer haline getiriyor. Şehrin merkezinde olması, havuzu ve doğal ortamı çiftler için burayı cazip hale getiren nedenlerden. Atakule’nin hemen arka kısmında yer alan Botanik Park ziyaretçilerine her mevsim farklı manzaralar sunarak etkileyici karelerin çekildiği bir mekân haline geliyor.

5. Altınköy

Altınköy, Altındağ belediyesinin bir hizmeti olan bir açık hava müzesi. Burada çekim yapmak isteyen çiftler ziyarete kapalı günleri seçmeli. Yel değirmeninden köy kahvesine, ahırdan demirciye kadar her şey düğün fotoğrafları için benzersiz bir arka plan sağlıyor. Özellikle içerisindeki asma köprü gelin ve damat adaylarının eşsiz düğün karelerinin yakalandığı bir detay. Bu popüler çekim mekanına giriş ise ücretsiz.

6. Yeşil Vadi

Hacettepe Üniversitesi kampüsünde yer alan Yeşil Vadi düğün fotoğraflarının doğayla iç içe olmasını isteyen çiftlerin uğrak adresi. Adeta saklı bir cennet olan Yeşil vadi, çam ağaçlarından oluşan ormana, orman yoluna ve iki adet gölete sahip. Kır düğünü temasını sevenler için burası doğru çekim mekânı. Çiftlerin fotoğraf çekimi yapabilmesi için Hacettepe Üniversitesi ile iletişime geçmeleri gerekli.